äntligen tillbaka

hej alla läsare!

Nu är jag tillbaka. Nu funkar min dator igen och för första gången på två veckor är jag ledig från jobbet. Men jag ska inte klaga, det är ett bra jobb på Statoil och alla är trevliga - plus att jag tjänar pengar.
Och jag vet att det är längesen jag skrev och jag kan säga att min bok går inte framåt just nu - tyvärr. Men det kommer, det kommer, det kommer och det kommer bli bra.

Tänkte jag skulle försöka göra en skrivövning från skrivpuff och lägga in här senare idag. Stay tuned!


/ Julie

Jennifer: 13liv

Jag är helt klart sprickfärdigt just nu.. Och nej, jag har inte ätit för mycket. Det är ren, skär GLÄDJE!
Min bok (läste ni det där. . MIN bok) är färdig skriven. Jag har gjort mitt, I'm done,  c'est finit, jasno je.

Jag är verkligen färdig.. och för en gång skull är jag nöjd. Nu ska bara baksidan fixas, recensioner,
korrekturläsning och sedan iväg till TRYCKERIET. Jag har ännu inte insett det, om bara några månader kommer jag sitta där med min BOK. Herrejävlar!

Å, du allsmäktiga gurka jag är så glad :)

Jag insåg nyss vad jag ska göra resten av livet och vad de borde skriva ut på recept till deprimerade.. Snacka om hög endorfin nivå just nu.

Det var Julie som bad mig att skriva det här inlägget, själv hade jag nog velat springa runt kvarteret i min nalle phu pyjamas skrikandes, tills jag blev hes. Fast, det hade kanske inte varit så moget? Jag vet att jag inte är totalt färdig ännu, det finns lite, lite, lite kvar, men nu är jag iaf. så nära att jag nästan kan föreställa mig hur det kommer kännas när jag är klar. Nästan. En sak är i alla fall säkert; jag är färdig med det viktigaste, man behöver trots allt skriva en bok för att kunna publisera en. Jag ska:

aldrig, aldrig, aldrig öppna bok filen igen. never, ever.

Det sista kommer jag aldrig kunna hålla; men det känns bra att kunna säga det och veta att jag inte behöver om jag inte vill..

/Jennifer


Julie

Tænkte bara sæga: min dator ær krånlig, jag har tagit studenten, flyttat hemifrån och børjat jobba. jag bor i ett annat land, skriver på min pojkvæns dator och har haft vældigt lite tid. men till veckan ska min dator fixas och jag ska lægga lite tid på att skriva, både till boken och till bloggen. 

så var tålmodiga kæra læsare, jag återkommer snart.
mitt liv ær bara i lite kaos just nu.

/ julie

Jennifer: Dagens "lilla" tanke

Att ge ut en bok, är såklart någonting glädjande men även en lång process. Och jag tror jag håller på att tappa bort mig själv; nu på vägen.


Innan skrev jag utan att tänka, bara för att jag kände för det.

Missförstå mig inte, jag vill verkligen det här. Jag kan inte säga att jag alltid drömt om att bli författare., det var inte förrän i mellanstadiet som jag började skriva seriöst. Innan dess var det mest oseriösa små ord och meningar som jag klottrade ner när jag hade tråkigt. Nej, jag har inte haft det som "mål" men nu när jag befinner mig i det. Känner jag att jag aldrig skulle vilja göra något annat. Det här är det roligast som finns! (cred till alla bombadilare)


Så det är verkligen inte det som får min hjärna att gå igång. Egentligen vet jag inte ens om det är något problem.. Det är bara det att jag inte riktigt vet vem jag skriver för längre.


För min egen skull eller bokens? 

Om man tänker efter skriver jag ju boken för min egen skull, så då har vi väl löst det.., eller?



/Jennifer


Jennifer skriver och fastnar.

Jag insåg att bloggen stått stilla några dagar och tänkte känna mig duktig och uppdatera. Ni vet, skriva ett sådär fint och tankvärt inlägg som på samma gång underhåller och intresserar läsaren. För person som läser bevakar och intresserar sig för bloggen att titta in på den oftare. Och ärligt talat, hoppas på ännu ett välskrivet inlägg.

Ja, ett sådant inlägg ville jag skriva, men jag märkte redan efter ett par rader att ingenting ville stanna på pappret att jag inte kunde skapa de där perfekta raderna jag ville. Jag satt helt enkelt fast. Än en gång har det visat sig att jag verkligen, verkligen, verkligen inte kan skriva när jag vill det som mest. När jag behöver det och istället för det där perfekta inlägget blev det de här..

Men sörj ej, små läsare (om vi nu har några., hehe) Jag har faktiskt fått ihop någonting idag. Den är en aningen flummig och i den där stilen jag börjat skriva i sen några veckor tillbaka. Förhoppningsvis bytar jag nog snart stil igen, jag börjar få slut på idéer. (:




*


Spring, idiot.



Så snabbt du bara kan
så att dina ben går av





för jag är inte här för
att vara snäll
jag är inte här för
att trösta dig


Jag är här för att
skapa dina tårar
för att få dig att
inte våga somna i natt


Lilla, lilla Jeffy
du trodde väl inte på
mitt "förlåt"?
Trodde du verkligen jag
ångrade mig sen senast?



Lilla, lilla Jeffy






Spring, idiot, Spring
Jag är ändå snart ifatt dig


*



/Jennifer

Utmaning 160 på skivpuff.blogspot.com

Skriv fem favoritord på D och en berättelse där minst två av dem är med.



Mina fem ord:
Dikt

Dekadent

Dröm

Dans

Drog


Min berättelse (kanske inte det som egentligen defineras som en berättelse, men ge gärna respons!)

Inatt drömde jag i ord,

jag drömde i dikter.

 Det var en alldeles speciell upplevelse och orden dansade fram över mitt synfält; lekte med mina sinnen och bildade meningar jag varken förstod eller nu längre minns. Men jag minns att det handlade om en vilsen flicka, som inte kunde hitta vägen ut.  Jag tror iallafall det var så, ibland hann jag inte läsa orden helt.


(så det finns en möjlighet att jag hittar på själv, såhär dagen efter,  

det brukar ju ofta bli så med historier)


När jag tänker efter närmre så var det nog en saga. Dikten gick ut på en saga, som handlade om en flicka som var vilsen och inte hittade ut. Kanske var hon i ett slott. Med tanke på att hon var en del av en saga så var hon nog i ett slott.

                            Ja, heltklart var det ett slott nu när jag tänker tillbaka på det.


Inte heller var det vilket slott som helst, det var stort, gigantiskt, magnifikt slott med massvis av rum. Och det var i alla dess otaliga rum som flickan var vilse. Hon sprang och sprang. In genom dörrar, ut igen, genom korridorer och upp för trappor, ner för trappor hit och dit.

Eller nej,


Det hela är egentligen bara en liknelse. Drömmen och dikten växte i mitt huvudet, speglades av det som har lagrats i mina sinnen. För jag är vilsen. Jag är en flicka. Jag är inte fast i ett slott dock, jag är fast i den stora labyrinten som kallas livet. Och jag vet inte hur jag ska hitta ut, fram, upp till ljuset. Jag följer strömmer, kämpar för att bryta mig ut men tappar ibland orken.


Anledningen till dikten i drömmen, drömmen av dikten, är troligen min passion för ord. Min passion för det skrivna ordet - kanske ville drömmen säga mig något. Kanske var orden jag inte förstod i sovande tillstånd de ord jag nu rentav dikterar för er njutnings skull. Kanske ville drömmen säga att vägen ur mitt slott är genom orden jag aldrig förstod, i drömmen jag nu längre knappt minns.


Låter jag galen?

Kanske.

Jag drömde en dröm som egentligen var en dikt; och du läser fortfarande  

                                                                  (det jag möjligtvis dikterar från speglen i mitt sinne)




/ Julie


Jag heter Jennifer&det är jag som är den andra bruden



Okej, nu är det nog meningen att jag ska beskriva mig själv., det var i alla fall det jag lovade Julie så jag får väl försöka.


Jag föddes för 13-år sedan men är väldigt omogen. Hehe. Jag är en sådan person som lätt fastnar med huvudet mellan molnen och glömmer det som inte borde glömmas, t.ex. läxor, nycklar, busskort, väskor, datorer.. Ja, jag har glömt en dator once, det var pappas dator och allting slutade med att jag fick utegångs förbud i någon vecka., men det är en annan historia;)


Jag är inte kort, men inte lång. Älskar allt som är färgglatt och musiken är för mig näst intill livsviktigt. Eller ja, det ÄR livsviktigt.. Jag skriver vid alla humör och allt ifrån små tänkvärda ord till långa berättelser, jag skulle varken kalla det poesi eller prosa, jag menar egentligen är det ju bara helt vanliga ord.

Tillsammans med Julie, ett totalt talangbarn som precis som precis som jag, fasar och längtar till den dagen då våra böcker kommer ut, kommer jag att skriva i bloggen. Så, titta in lite då och då så får ni läsa vad vi har att säga. Jag måste dock erkänna, jag är lite nervös ^^ hon slängde ihop ett toppen inlägg (som jag hoppas ni har läst) på bara någon minut och här sitter jag 5min senare och finslipar på ingenting. Vi får hoppas att det släpper :)


Och angående att skriva; det var ingenting jag bestämde mig för att göra, det bara blev så. Jag menar, hade det inte varit så mycket tuffare att vara typ bäst i världen på att sjunga, vara idrottsstjärna eller kanske riktigt, riktigt smart?

hmm


Å andra sidan, om man tänker efter är det nog lite tur trots allt att det blev skrivandet.., annars hade ju Julie fått göra den här bloggen själv.. Och det vill vi ju inte att hon ska behöva ;)


/Jennifer


Jag heter Julie, vad heter du?

Mitt namn är Julie, och det går fint att kalla mig det.
Är nitton år, är på gränsen till vuxenlivet och detta gör mig ibland förvirrad. "Hur ska jag klara mig i livet och vad i hela friden ska jag göra?" undrar jag för mig själv; sen kommer jag fram till att jag nog listar ut det tillslut.

Tja, min största passion är ord och att då skriva dom i fina meningar - helst med någon innebörd som berör någon som, förhoppningsvis, kommer läsa det skriva orden. Fint det där.


Jag är alltså 19 år, ganska kort, små knäpp och glad, har en förkärlek för udda saker och samlar på Hello Kitty. Jag skriver på min första bok, har ca 5 andra bokidéer på lager, jag frilansar som journalist och är nu även skribent på denna fina blogg. Utöver det har jag ett "vanligt jobb" för att betala räkningarna - men jag hoppas att i framtiden kunna leva på mitt skrivande. Annars gillar jag att dansa och sjunga, trots att jag nog inte är så bra på det som jag vill tro. Jag älskar även att läsa och kanske hittar du nångång ett fint litet boktips här i bloggen.


Men! Den här bloggen ska fokusera på orden och skrivandet.
Jag och Jennifer, som är en fantastisk skribent, fick kontakt genom "vårt" bokförlag och klickade direkt. Vi byggde upp den braiga idéen runt denna bloggen, där vi ska dela med oss av skrivövningar, processen under skapandet av våra debutromaner. Dessutom ska vi tömma ur oss all glädje, frustration och ilska som man ofta har bubblande i sig när man sitter med sitt bokmanus.
Kort och gott: gillar du skrivande/läsande så är den här bloggen något för dig



/ Julie


RSS 2.0